|
Zakochałem się w wyobrażeniu osoby.
|
Domowa encyklopedia potraw mięsnych - Zin- NOWA Domowa encyklopedia potraw mięsnych ; Zin Marek ; Wydawnictwo: Amal Serwis
Blisko 500 przepisów, których głównym składnikiem jest mięso. Poza przepisami charakterystyka wszystkich rodzajów mięs, informacje dietetyczne, sposoby obróbki i przygotowania
KSIĄŻKA JEST NOWA! Twarda oprawa
format: 165/240 ; str. 270
jeśli chcesz więcej rzeczy z moich ogłoszeń WYTARGUJ DOBRĄ CENĘ Link: olx.pl/oferta/CID751-ID6KSLr.html
Mała encyklopedia magii miłosnej-Adrian Devine zaklęcia i amulety sprowadzające miłość , dodające seksapilu i leczące złamane serce. Książka zawiera szczegółowe opisy sporządzania amuletów i talizmanów, przeprowadzania miłosnych zaklęć a także przyrządzania afrodyzjakalnych potraw i napojów Link: olx.pl/oferta/CID751-IDgnCYB.html
16. Kuchnia meksykańska /encyklopedia sztuki kulinarnej / Kuchnia meksykańska to bogaty zestaw potraw, które jada się po europejsku, przy stole, przy użyciu naczyń i sztućców...
Odbiór osobisty na terenie Legionowa...
POLECAM jeśli ktoś lubi kuchnię meksykańską :) Link: olx.pl/oferta/CID751-IDdCVMw.html
Encyklopedia smakosza Ozdabianie potraw Encyklopedia smakosza, Ozdabianie potraw
Rudolf Biller
Stan: Bardzo dobry
Możliwa wysyłka pocztą polską:
Po przedpłacie na konto: 10 zł
Za pobraniem: 15 zł
Kupując więcej przedmiotów płacisz tylko raz za przesyłkę.
Średnio co drugi weekend możliwość odbioru w Toruniu na dworcu PKP Toruń Miasto. Link: olx.pl/oferta/CID751-ID9IhGd.html
Książki z przepisami kulinarnymi. Część II Posiadam kolekcję rożnych książek kucharskich. Większość z nich jest w oprawie twardej introligatorskiej.
36.Wycieczki, biwaki, urlopy – Anna Czerni, Anna Kornecka – WATRA 1972 - opr. twarda introligatorska
37.Potrawy z różnych stron świata – Maciej E. Halbański – WATRA 1972 - opr. twarda introligatorska
38.Piwo w naszym domu – Barbara Pokorska – WATRA 1972 - opr. miękka
39.Potrawy z królików – Wojciech Tatarczuch – WATRA 1987 - opr. miękka
40.500 potraw z ziemniaków – W.A. Bołotnikowa, L.M. Wapielnik – PWLiR 1987 - opr. twarda introligatorska
41.Dobra kuchnia t 1 i 2 – Praca zbiorowa – WATRA 1976 - opr. twarda introligatorska
42.Domowe ciasta i desery – Joanna Dmochowska Górska – WATRA 1976 - opr. twarda introligatorska
43.Desery zimne – Małgorzata Borczak- Presspol 1989 - opr. twarda introligatorska
44.Rośliny przyprawowe i przyprawy w kuchni węgierskiej - Vilmos Romváry – PWRiL 1987 - opr. twarda introligatorska
45.Roślinne leki ludowe- Jan Muszyński –LSW 1954 - opr. twarda introligatorska
46.Encyklopedia kulinarna –Anna Kwapisz Kulińska –Akfa 1996 - opr. twarda
47.Małe dania – Barbara Bytnerowicz –Watra - opr. twarda
48.Leksykon sztuki kulinarnej – Maciej E. Halbański – Watra 1986 - opr. twarda
49.Współczesna kuchnia polska – Henryk Dębski – Interpress 1985 - opr. twarda introligatorska
50.W staropolskiej Kuchni– Maria Lemnis, Henryk Vitry – Interpress - opr. twarda
51.Harcerska Kuchnia – F. Starzyńska, M. Głowińska – Horyzonty 1972 – opr. miękka
52.Przetwory domowe z owoców i warzyw – Tadeusz Cymer – PWRiL 1965 - opr. twarda introligatorska
53.Lecznicze smakołyki – Andrzej J. Sarwa – AWK „KS” 1993 - opr. twarda introligatorska
54.Smacznie i zdrowo od rana do wieczora – Jadwiga Kłosowska – ZW CRS 1973 - opr. twarda introligatorska
55.Pasztety, paszteciki, kanapki – Helena Kulzowa-Hawliczek, Irena Kotowicz – WATRA 1971 - opr. twarda introligatorska
56.Kuchenka mikrofalowa – Sara Brown – WiŻ 1995 - opr. twarda
57.Apteka natury – Jadwiga Górnicka - RSW „PKR”, broszura 1988 - opr. twarda introligatorska
58.Z rondlem i anegdotą przez wieki – Barbara Hołub – Przyjaciółka 1993 - opr. twarda introligatorska
59.Pierwszy polski słownik ziołolecznictwa –Wiktor Janusz Pajor – SPAR 1992 - opr. twarda
60.Przysmaki z miodu – W.W. Szarow – WPLIS 1967 , broszura – opr. miękka
61.Desery i napoje – Barbara Brzozowska-Bączkiewicz –ALFA 1985 – opr. miękka
62.Przepisy kulinarne – Jadwiga Łukasik – Wydawnictwo Spółdzielcze 1990 – opr. miękka
63.Potrawy staropolskie i regionalne – Barbara Snaglewska, Irmina Zahorska – Wydawnictwo Spółdzielcze 1989 – opr. miękka
64.Domowe przetwory z mięsa- Władysław Poszepczyński –Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 1987 – opr. miękka
65.Biblioteczka poradnika domowego, Polubić kapustę – Pruszyński i S-ka 1998 – broszura
66.Biblioteczka poradnika domowego, Przepisy czytelników –lato – Pruszyński i S-ka 1993 – broszura
67.Krupnioki i moczka – Wera Sztabowa – Wydawnictwo Śląsk 1985 - opr. twarda introligatorska
68.Kuchárska kniha - Imrich Sečanský -Vydavatelstvo osveta 1982 - opr. twarda
69.Венгерская кухня - Карол Гундель – 1976 - opr. twarda Link: olx.pl/oferta/CID751-ID6ypXB.html
Wiem co jem. Przepisy z programu (Katarzyna Bosacka) NOWA Wiem co jem. Przepisy z programu (Katarzyna Bosacka)
Cena katalogowa: 29,90zł
Katarzyna Bosacka – dziennikarka prasowa i telewizyjna, prywatnie od lat miłośniczka zdrowego, polskiego gotowania. Od kilku lat prowadzi kultowy program „Wiem co jem i wiem co kupuję” w stacji TVN Style. Program zdobył liczne nagrody, m.in. TeleKamerę, Brązową Łuską Pana Karpia, Kryształowe Pióro i główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Autorka otrzymała też Laur Ekoprzyjaźni od profesorów uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
„Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” – zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (…)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie.”
Katarzyna Bosacka
Czy można na co dzień jeść bez chemii?
Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności?
Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?
Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze.
Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym.
Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych.
Smacznie i zdrowo.
Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata.
Sposoby na ograniczenie "chemii na stole".
Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.
Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: ”Co tygrysy lubią najbardziej”, „Proste jak drut”, czy „Dziękuję, nie marnuję”.
Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.
Pozostałe książki Kasi Bosackiej: „Czy wiesz, co jesz”, „Wiem co kupuję!”, „Kasia Bosacka cudnie chudnie. Żegnaj, pulpecie”, „Encyklopedia zdrowia i urody”.
Patronat medialny: Palce lizać, TVN Style
ODBIÓR OSOBISTY MILE WIDZIANY
Wysyłka:
List polecony: 5zł
Paczka48: 10zł
Kurier: 14zł
Wysyłka za pobraniem:
Paczka 48: 14zł
Kurier: 16zł Link: olx.pl/oferta/CID751-IDdRaTW.html
Książki Reader 's digest J.Nowe Super książki od Reader's digest
cena za szt 100 zł Prawie NOWE
Książki używane od 15 zł
.Miastowy Atlas Polski 100 zł
.Domowe sposoby leczenia 100 zł
.30 Minut dziennie dla zdrowego Serca 100 zł
.Co nam Szkodzi A co Nie? 100 zł
.Domowa Encyklopedia zdrowia 100 zł
.Zdrowe kości,mięśnie,stawy 100 zł
.Cała prawda o Historii 100 zł
.Potęga warzyw 240 pysznych potraw z dodatkiem warzyw. 100 zł
.Atlas drogowy Europy 1: 100 - pokaż numer telefonu - 0 zł
.Największe ZAGADKI ludzkości 100 zł
.Naturalne Metody Leczenia 100 zł
1001 RAD DLA ZDROWIA 100 ZŁ
.Encyklopedia Zdrowia dla całej rodziny 60 zł
.Podręczna Encyklopedia Zdrowia 60 zł
.DZIECKO Rozwój i Zdrowie od 5 roku życia 60 zł
.Rośliny Pokojowe 25 zł
.Choroby wewnętrzne podręcznik dla szkół medycznych 25 zł
.Geograficzny atlas świata 20 zł
.Kuchnia chińska 15 zł
.Atlas geograficzny 25 zł Link: olx.pl/oferta/CID751-IDhcx4J.html
wino. jak zostać znawcą Wino. Jak zostać znawcą
Richard Kitowski,
Jocelyn Klemm
Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdziesz w nim mnóstwo przydatnych, aktualnych i łatwych do zastosowania wskazówek, dzięki którym z przeciętnego konsumenta zamienisz się w pewnego siebie amatora win. Z książki dowiesz się, jak dobierać wino do różnych potraw i jak odróżniać wspaniałe, umiarkowanie drogie trunki od drogich, nie zawsze wartych swojej ceny. W tajniki wina wprowadzą Cię profesjonalni sommelierzy z wieloletnim doświadczeniem.
DODATKOWO:
Mam do sprzedania następujące pozycje:
- Roger Scruton -pije więc jestem
- Patricia Atkinson - The Ripening Sun w orginale
- The Illustrated Winespeak: Ronald Searles w orginale
- 1001 win których warto spróbować - wyd. albumowe
- encyklopedia alkoholi Wojciech gogoliński
- wino . jak zostać znawcą. Richard Kitowski, Jocelyn Klemm
wszystkie pozycje w stanie idealnym Link: olx.pl/oferta/CID751-ID7MnBT.html
książki kulinarne kuchnie z różnych krajów 16szt Tanio 16szt książek z przepisami z serii Encyklopedia kulinarna
każda książka to przepisy kuchni innego kraju
książki mają sztywne lakierowane okładki a w środku kolorowe zdjęcia potraw
1)kuchnia chińska
2)kuchnia rosyjska
3)kuchnia włoska
4)kuchnia francuska I
5)kuchnia francuska II
6)kuchnia indyjska
7)kuchnia niemiecka
8)kuchnia japońska
9)kuchnia grecka
10)kuchnia marokańska
11) kuchnia żydowska
12) kuchnia węgierska
18) sałaty i sałatki
20) kanapki i przekąski koktajlowe
21) pizze i tarty
28) cielęcina i wołowina
książki ładnie się prezentują , u mnie stały przez długi czas na kuchennej półce, ja jakoś nie mam zacięcia kulinarnego
cena 5zł za szt mogę sprzedać też oddzielnie poszczególne książki lub w komplecie
odbiór osobisty w Legionowie, Jabłonnie, Nowym dworze Maz. lub Warszawie
możliwa wysyłka Link: olx.pl/oferta/CID751-ID9Tuwh.html
Kuchenka mikrofalowa - wielka książka kucharska Encyklopedia wiedzy o przygotowaniu, pitraszeniu posiłków,potraw, przystawek, deserów napoi w kuchenkach mikrofalowych. Autor:Marianne Kaltenbach.Twarda okładka.Stron 140. Polecam Link: olx.pl/oferta/CID751-ID8x2gj.html
Książki kucharskie i kwiaty - Tanio! Witam! Zwłaszcza Panie, które lubią gotować, mam parę książek, które chcę sprzedać. Twarda oprawa, książki zadbane.Proszę , dzwonić, opisze książkę przez telefon, ponieważ , parę można dać w prezencie. Oto lista:
1. Maciej E. Halbański - Leksykon Sztuki Kulinarnej 1987rok
( opis co to jest: brzana , bukiet,brytfanna lub do czego służy, itd.)
2. Krystyna Bonenberg - Rośliny użyteczne człowiekowi. 1988rok
( opis: co to jest mięta, mniszek lek.itd- opis ziół).
3. M. Schubert, R. Herwig - Mieszkamy wśród kwiatów
( kwiaty do mieszkań) 1991rok.
4.Małgorzata Caprari - Najlepsze pizze, tarty i paje. - przepisy.
5. Robert Makłowicz - ck kuchnia 2002 rok - przepisy i opowieści.
6. Kuchnia Polska 1990rok - stara tradycyjna.
7.K. Jacobi - Kwiaty w naszym domu. 1992 rok.
8.B. Adamczewska - Kuchnia Polska na nowo odkryta 2005rok
9. Erich von Daniken - Antyczni kosmonauci 1993rok
10. U. Viragh, A.Patyi - Sekrety kucni mikrofalowej. 1991rok
11. Pascal Brodnicki - Po prostu gotuj. 2005rok.
12.Specjalności kuchni światowej 400 przpisów i foto. 1995rok.
13. Bożena Dykiel - Moje sekrety kulinarne.
14.M. Łebkowski - Kuchnia wegetarińska 1994rok.
15.Twój Styl - 1000 potraw na polskim stole.
16.Ewa Aszkiewicz - Kuchnia Polska 1001 przepisów.
17. Encyklopedia Guinnessa - Żyjący Świat PWN 1995.
18.LAROUSSE - Mała Encyklopedia Kulinarna.2002 rok.1800 przepisów
19. J.Conrad - Korsarz( nowa oprawa twarda
Matematyka 50zł +przesyłka waga 4,400kg.
Cały komplet:Matematyka dla klas I,II,IV - szkoły średniej+ Przewodnik po matematyce i zbiór zadań klasy IV-VIII cz1 arytmetyka i algebra, cz.2 Geometria, cz.3 - Idę do szkoły średniej. Biorę udział w konkursach. Dla klas VII - VIII cz4 - Zbiór zadań, zdaję egzaminy do szkoły średniej. Wyd. SENS
Przesyłka:polecam Poczta polska, paczka idzie 1 lub do 2 dni robocze do klienta, Impost zwykły polecony za 3,50zł to 4dni u klienta. Wysyłałam na Pomorze w środę 16.03.2016r. i jeszcze nie doszedł. Paczka 24,poczta polska - do 0,5kg to - 12,50zł. Warto pomyśleć o 2 książkach na jedna opłatę. Warzę wysyłane książki. i podaje cenę przesyłki. Jeżeli mieszkasz blisko to zapraszam do siebie. Zapraszam na inne aukcje. Przy większym zakupie rabaty. Link: olx.pl/oferta/CID751-IDeBReL.html
Kuchnia chińska Kuchnia chińska encyklopedia sztuki kulinarnej. Marek Łebkowski. Różnorodność smaków i sposobów przyrządzania potraw, bogactwo surowców i przypraw, piękno kształtów i przybrań to najkrócej wyrażona charakterystyka chińskiej kuchni. Jej tradycje liczące kilka tysięcy lat i cechy charakteru Chińczyków sprawiły, że stała się sztuką, częścią narodowej kultury. Znawcy kuchni chińskiej twierdzą, że istnieje w niej ponad 16 tysięcy potraw. Przepisy, które wybraliśmy do tego tomu prezentują najbardziej typowe dania chińskie ze wszystkich regionów geograficznych i uwzględniają możliwości użycia surowców dostępnych na naszym rynku. Do każdego przepisu kolorowe zdjęcie potrawy. Oprawa twarda lakierowana.Liczba100.Wymiary 113 x 222 mm.
Koszty wysyłki za pobraniem pocztowym w cenie ksiązki.
Link: olx.pl/oferta/CID751-ID28jrw.html
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plkava.keep.pl
|
|
Cytat |
Dary, talenty, którymi nas Bóg obdarował, mają służyć tym, którym tych darów poskąpił. Każdy z nas jest w czymś lepszy. Jan Budziszak Fatetur facinus, qui iudicium fugit - przyznaje się do winy, kto unika sądu. A może czyste ręce powinny być dłuższe? Stanisław Jerzy Lec (pierw. de Tusch - Letz, 1909-1966) Dla zwierzęcia, które nie wpada w pułapkę ja, nie istnieje nic tragicznego. Georges Bataille De lana caprina - o kozią sierść (spór o byle co). (spór o byle co). (spór o byle co)
|
|